Piispantarkastus Hangon suomalaisessa seurakunnassa

28.3.2022 11.23

Hyvä lukija,

jo vuoden ajan Hangon suomalaisessa seurakunnassa on eri tavoin tutustuttu seurakuntaan ja tarkastettu seurakunnan eri toimintoja. Piispantarkastus on hallinnollinen toimenpide, jossa tarkastetaan, että seurakunnan työ on kunnossa. Seurakunnan tarkastuksen ovat toimittaneet Espoon Hiippakunnan tuomiokapitulin työntekijät. Piispantarkastuksessa on tutustuttu mm. seurakunnan talouteen ja toimintaan.

Piispantarkastus huipentuu nyt itse Espoon hiippakunnan piispan, Kaisamari Hintikan, vierailuun Hangossa. Piispa on tavattavissa Hangon kirkossa tiistaina 5.4. klo 18.30 alkaen piispan kyselytunnilla. Voit tulla kyselemään piispalta hänen ajatuksiaan ja näkemyksiään.

Piispantarkastus päättyy sunnuntaina 10.4. klo 10.00 piispanmessuun Hangon kirkossa. Tällöin piispa antaa tarkastuksen loppulausunnon, messun päätteeksi. Kuulemme siis piispan ajatuksia Hangon suomalaisesta seurakunnassa. Jokaisella seurakuntalaisella on myös mahdollisuus jättää palautetta ja ideoita mm. kyselytunnin yhteydessä.

Tervetuloa tapaamaan piispaa ja tutustumaan seurakunnan toimintaa!

Lisätietoja:
Johannes Tikka