Hautajaisissa

Hautajaisissa saatetaan läheinen viimeiselle matkalle. Hautajaisten järjestely aloitetaan ottamalla yhteyttä kirkkoherranvirastoon ja sovitaan aika siunaustilaisuudelle. Siunaavan papin kanssa tavataan ennen hautajaisia ja sovitaan siunaustilaisuuden kulusta. Hautapaikasta sovitaan Hangon seurakuntayhtymän kanssa.

Hangossa hautajaiset pidetään Hangon siunauskappelissa tai Lappohjan siunauskappelissa. Siunauksen jälkeen voidaan pitää muistotilaisuus esimerkiksi Seurakuntakodissa, Lappohjan kirkossa, kotona tms. Lisätietoa seurakunnan tiloista ja tilavuokrista Kirkot ja Tilat -välilehdeltä. Lisätietoa hautaustoimen hinnoista Hautausmaat -välilehdeltä. 

Sielunkellot

Seurakunnan jäsenen kuoltua soitetaan sielunkellot (sanomakellot) keskiviikkoisin klo 11 Hangon kirkossa (Lappohjan kirkon sielunkellojen soittoajat sovitaan erikseen). Tällöin kirkko on avoinna ja kellojen soittoa voi kuunnella esimerkiksi siellä. Sielunkellojen soittamisesta sovitaan samalla, kun hautauspäivämäärästä sovitaan. 

Hautausajat

Hautaan siunaamiset toimitetaan siunauskappeleissa. 

Hautausajat ovat:
torstaisin klo 10, 12 ja 14
perjantaisin klo 10 ja 12
lauantaisin klo 10, 12 ja 14

Uurnanlaskuajat ovat:
torstaisin klo 9:30, 11:30 ja 13:30
perjantaisin klo 9:30 ja 11:30
lauantaisin klo 9:30, 11:30 ja 13:30 

Varaukset ja tiedustelut: 
kirkkoherranvirasto

Hautajaisten järjestäminen kannattaa aloittaa ottamalla yhteyttä joko oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon, päivystävään pappiin tai hautaustoimistoon. Siunaamistilaisuudesta voi tehdä vainajan näköisen.

Hautaan siunaaminen