Hautajaisissa

Hautajaisissa saatetaan läheinen viimeiselle matkalle. Hautajaisten järjestely aloitetaan ottamalla yhteyttä kirkkoherranvirastoon ja sovitaan aika siunaustilaisuudelle. Siunaavan papin kanssa tavataan ennen hautajaisia ja sovitaan siunaustilaisuuden kulusta. Hautapaikasta sovitaan Hangon seurakuntayhtymän kanssa.

Hangossa hautajaiset pidetään Hangon siunauskappelissa tai Lappohjan kirkossa. Myös Hangon kirkkoa on mahdollista käyttää. Siunauksen jälkeen voidaan pitää muistotilaisuus esimerkiksi Seurakuntakodissa, Lappohjan kirkossa, kotona tms. Lisätietoa seurakunnan tiloista ja tilavuokrista Kirkot ja Tilat -välilehdeltä. Lisätietoa hautaustoimen hinnoista Hautausmaat -välilehdeltä. 

Seurakunnalla on oma pieni Kanssasi surussa -vihkonen käytännönasioihin liittyen. Vihkoa on saatavilla kirkkoherranvirastosta, hautaustoimistosta ja hoivakodeista. Voimme myös laittaa sen sähköisesti omaiselle. 

Suomi.fin Läheisen kuolema -opas ohjaa läheisen kuollessa eteenpäin askel kerrallaan. Oppaan sisällön tuottamiseen on osallistunut laaja joukko viranomaisia, järjestöjä ja muita toimijoita. Opas on verkossa.

Sielunkellot

Seurakunnan jäsenen kuoltua soitetaan sielunkellot (sanomakellot) keskiviikkoisin klo 11 Hangon kirkossa (Lappohjan kirkon sielunkellojen soittoajat sovitaan erikseen). Tällöin kirkko on avoinna ja kellojen soittoa voi kuunnella esimerkiksi siellä. Sielunkellojen soittamisesta sovitaan samalla, kun hautauspäivämäärästä sovitaan. 

Hautausajat


torstaisin klo 10, 12 ja 14
perjantaisin klo 10 ja 12
lauantaisin klo 10, 12 ja 14

Uurnanlaskuajat ovat:
torstaisin klo 9:30, 11:30 ja 13:30
perjantaisin klo 9:30 ja 11:30
lauantaisin klo 9:30, 11:30 ja 13:30 

Varaukset ja tiedustelut: 
kirkkoherranvirasto

Hautajaisten suunnittelussa ja toteutuksessa seurakunnan työntekijät ovat apuna. Voit olla yhteydessä oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon, päivystävään pappiin tai hautaustoimistoon. Siunaustilaisuus ja muistotilaisuus tarjoavat läheisille mahdollisuuden yhteiseen surutyöhön.

Hautaan siunaaminen