Hautajaisissa

Hautajaisissa saatetaan läheinen viimeiselle matkalle. Hautajaisten järjestely aloitetaan ottamalla yhteyttä kirkkoherranvirastoon ja sovitaan aika siunaustilaisuudelle. Siunaavan papin kanssa tavataan ennen hautajaisia ja sovitaan siunaustilaisuuden kulusta. Hautapaikasta sovitaan Hangon seurakuntayhtymän kanssa.

Hangossa hautajaiset pidetään Hangon siunauskappelissa tai Lappohjan siunauskappelissa. Siunauksen jälkeen voidaan pitää muistotilaisuus esimerkiksi Seurakuntakodissa, Lappohjan kirkossa, kotona tms. Lisätietoa seurakunnan tiloista ja tilavuokrista Kirkot ja Tilat -välilehdeltä.

Sielunkellot

Seurakunnan jäsenen kuoltua soitetaan sielunkellot (sanomakellot) keskiviikkoisin klo 11 Hangon kirkossa (Lappohjan kirkon sielunkellojen soittoajat sovitaan erikseen). Tällöin kirkko on avoinna ja kellojen soittoa voi kuunnella esimerkiksi siellä. Sielunkellojen soittamisesta sovitaan samalla, kun hautauspäivämäärästä sovitaan.

Varaukset ja tiedustelut:
kirkkoherranvirasto