Tietoa seurakunnasta

Hangon seurakunta on perustettu vuonna 1874 eli samana vuonna kuin Hangon kaupunki. Vuonna 1962 tehtiin seurakuntajako suomen- ja ruotsinkieliseen seurakuntaan. Näin syntyivät Hangon suomalainen seurakunta ja Hangö svenska församling, jotka toimivat yhteisessä seurakuntayhtymässä Suomen eteläisimmässä kärjessä.
 

Hangon suomalainen seurakunta

Hangon suomalainen seurakunta kuuluu Espoon hiippakuntaan ja Lohjan rovastikuntaan. 

Hangö svenska församling

Hangö svenska församling eli Hangon ruotsinkielinen seurakunta kuuluu Porvoon hiippakuntaan ja Raaseporin rovastikuntaan. Katso Hangö svenska församling. 

Hangon seurakuntayhtymä

Hangon seurakuntayhtymä on juridinen elin, joka huolehtii muun muassa seurakuntien kirjanpidoista, tilinpäätöksistä, kirkollisveron ja muiden yhteisten tulojen jakamisesta seurakuntien kesken, kiinteistöistä, hautausmaista, työterveyshuollosta, työsuojelusta ja yhteisistä viroista. Seurakuntayhtymä kuuluu Porvoon hiippakuntaan.

Päätöksenteko seurakuntayhtymässä

Seurakuntayhtymässä tärkeimmät päätökset tekee yhteinen kirkkovaltuusto. Valtuustossa on vaaleilla valittuja luottamushenkilöitä kaikista yhtymän seurakunnista. Kirkkovaltuusto valitsee jäsenet yhteinen kirkkoneuvostoon. Kirkkoneuvosto vastaa käytännön johtamisesta ja valmistelee asiat kirkkovaltuuston päätettäväksi.

Avoimet työpaikat

Yhteystiedot

Katso seurakuntayhtymän taloustoimiston yhteystiedot
sekä seurakuntayhtymän työntekijöiden yhteystiedot.

Hangon kirkko ja vesitorni

Seurakunnan vaihtaminen

Kuulutko ruotsinkieliseen seurakuntaan, vaikka olet suomenkielinen? Tai päinvastoin. Seurakuntaa voi vaihtaa ottamalla yhteyttä kirkkoherranvirastoon.